Smaakgeheimen

Smaakgeheimen

Het begon allemaal in restaurant De Zoete Inval, midden op de Bourgondische markt van het Brabants dorpje Eersel. In 1998 is daar in de keuken de Kempische dressing en kruidenmix tot stand gekomen. De Cartierheide met haar geweldige paarse gloed was voor restauranteigenaren Adrie en Miriam van der Loo een inspiratiebrfon.

 

Chef-kok Miriam had schriften vol recepten, in de kantlijn werd het commentaar van de gasten geschreven. op deze manier onstonden in de loop der jaren verschillende recepturen.

 

Nooit werden er advertenties geplaatst, de mensen kwamen gewoon met lege bakjes naar het restaurant en gingen met Kempische dressing, kruiden, pesto, tapenades, chutneys, kassdippers en andere producten naar huis, zodat er thuis ook gekookt kon worden met de trucs van het restaurant.

 

De smaakmakers waren zo geliefd dat Miriam en Adrie op het idee kwamen om ze in consumentenverpakkingenuit te brengen, onder de naam Smaakgeheimen.

 

De recepturen zijn verfijnd door onder andere Neerlands enige smaakprofessor Peter Klosse en meester-kok Riny van den Oord. Deze samenwerking leidde tot een geweldig verkoopkanaal, zeker niet onbelangrijk voor een streekproduct! Voor het etiketteren van de potjes wordt Smaakgeheimen ondersteund door een sociale werkplaats in Bladel.

 

Alle Smaakgeheimen zijn met 100% natuurlijke producten bereid. Onnatuurlijke geur-, kleur-, en smaakstoffen komen in het woordenboek van Smaakgeheimen niet voor en toch hebben alle producten een houdbaarheidsdatum van 18 maanden. De artikelen worden op een natuurlijke basis geconserveerd met onder andere kruiden. Hoe? Dat is het geheim van de chef-kok!