Theo van Woerkom

Theo van Woerkom

Theo van Woerkom's confituren is een ambachtelijke jammakerij in het hart van de Betuwe die volgens oud familie recept, al meer dan 130 jaar, confituren bereidt. Zij onderscheiden zich door handmatige bereidingswijze, het koken in open ketels en door het gebruik te maken van uitsluitend de beste grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen.

Al tijdens het aankopen van het fruit vindt er een zorgvuldige kwaliteitsselectie plaats. Alleen de beste volrijpe fruitsoorten komen in aanmerking voor het bereiden van de confituren.

Zo worden er gedurende het seizoen de fruitsoorten uit de streek verwerkt. Voor de verdere bereiding wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van uitsluitend de puurste grondstoffen als fijne kristalsuiker, vruchtenpectine en citroensap. Er worden absoluut geen glucose, conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. 

Het assortiment bestaat uit confituren, fruitbeleg zonder toegevoegde suiker, marmelades, vruchtenstropen en vruchtensauzen aangeboden in de nostalgische weckpotten.