Kiooms salade dressings

Kiooms salade dressings

Kiooms Salad Dressing maakt mooie culinaire dressings. Daarnaast produceert zij culinaire oliën en een gravlak dille saus. Het bedrijf is in 1995 opgezet en bevindt zich in Amstelveen. Hier worden de dressings samengesteld. Alle processen in het bedrijf, vanaf het mengen van de dressings tot het afvullen en etiketteren van de flesjes, worden handmatig gedaan.

Geen van de producten bevat conserveermiddelen of verdikkingsmiddelen en op de groene mosterddressing na bevatten de producten geen kleurstoffen. In de groene mosterd, die de basis vormt voor de mosterddressing, zit een groene kleurstof.

 

Voor recepten en ander nieuws omtrent deze dressing kijk op:

http://www.kiooms.nl/

 

Mosterdressing
Deze veel gebruikte dressing ontleent zijn smaak en structuur aan de groene honingmosterd. Een dressing waarvan de toepassing niet alleen tot salades beperkt blijft, maar die zich door zijn evenwichtige smaak ook uitstekend laat combineren met andere gerechten.

 

Knoflookdressing
Een frisse dressing die zijn pittige smaak dankt aan een vleugje knoflook. Door deze combinatie is dit een dressing die iedere dag gebruikt kan worden. De smaak verveelt eigenlijk nooit. Twee veel gestelde vragen over deze dressing zijn: Ga je door deze dressing erg naar knoflook ruiken? en is de dressing bedorven want ik zie allemaal vlokken tussen de olie en de azijn? Het antwoord op de eerste vraag is nee, de hoeveelheid knoflook in de dressing is zo klein dat je niet met een knoflooklucht blijft zitten. De vlokkerige structuur die soms te zien is in de dressing ontstaat door een reactie tussen de knoflook, de olie en de azijn op het vlak waar de olie en de azijn bij elkaar komen.

 

Rodewijndressing
In de rodewijndressing zit een goede rode wijn die prominent aanwezig is. De rode wijn meldt zich als alle rode wijnen. Rond op de tong en een beetje wrang tegen het gehemelte. Een dressing die het goed doet in combinatie met tomaten en donkere slasoorten.

 

Wittewijndressing
De wittewijnazijndressing is een zomerse dressing met een plezierig aroma dat afkomstig is van de wittewijnazijn. Zolang deze dressing in de fles zit is het geen mooie dressing om te zien. Eenmaal uit de fles is het een elegante dressing met een plezierige geur, die haar sporen in de vorm van mosterdkorrels achterlaat op de slablaadjes. Genieten dus!

 

Blauwe Kaasdressing
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit een zachte dressing. De blauwe kaas geeft aan deze dressing een lichte kaasgeur en een ietwat kaasaroma. Deze dressing verandert in de loop van de tijd iets van kleur. Vlak nadat ze gemaakt is, is ze lichtgrijs. Na verloop van tijd verschijnt er een lichtbruine waas over het grijs. Dat staat niet zo mooi, maar de smaak blijft fantastisch.

 

Gravlak Dille Saus
Een ietwat zoetige mosterdsaus, naar Noors model, die een verrukkelijke begeleider is van vis en dan met name zalm. Deze saus doet het echter ook goed in combinatie met komkommer of artisjokken.