Yankee Candle

Yankee Candle

Yankee Candle is de oudste en grootste fabrikant van geurkaarsen ter wereld en heeft zich opgewerkt tot marktleider op dit gebied. De productie van Yankee Candle bedraagt alleen al van de Large Jars meer dan één miljoen stuks per week! Het feit dat Yankee Candle voor al haar producten uitsluitend natuurlijke producten gebruikt waaraan geen chemische middelen worden toegevoegd, heeft zeker bijgedragen aan dit succes. De producten van Yankee Candle worden dan ook omschreven als "True to Live"!

Ashleigh & Burwood fragrance lamps

Ashleigh & Burwood fragrance lamps

De Fragance Lamp vernietigd ongewenste geurtjes, zuivert en reinigt de lucht in de omgeving en laat daarna uw favoriete geur van Greenleaf of Ashleigh & Burwood in de ruimte achter.

 

 

Een Fragrance Lamp elimineert "slechte" luchtjes en reinigt de lucht via een proces dat catalytic oxidatie heet.

In de steen zitten metalen verwerkt, o.a. Platinum, deze metalen hebben een magnetische werking op elkaar.

Als de steen (in de pot) in gebruik is, wordt deze heel heet. Meer dan 200 graden C. Met deze hoge temperaturen vindt dat speciale proces (catalystische oxidatie) plaats in de steen.

Deze reactie zuivert de lucht en vernietigt vieze geurtjes in de omgeving.

Deze methode van luchtreiniging en zuivering stamt uit de 19e eeuw waar het in ziekenhuizen werd gebruikt om de lucht te zuiveren van geuren en bacteriën.

 

Nu profiteert u niet alleen van de reinigende werking van de Diffuser, maar kunt u ook nog eens genieten van uw favoriete geur van Greenleaf of Ashleigh & Burwood.

 

De Fragrance Lamp reinigt de lucht van o.a.;

- rookgeur (sigaretten)

- brandgeur

- etensgeuren

- dierengeuren en alle andere geuren die in een huis schuilen.

 

 

 

 

 

Claus Porto

Claus Porto

De oudste en meest prestigieuze zeepfabriek van Porto in Portugal. Claus Porto werd opgericht in 1887 door wereldberoemde chemici, Ferdinand Claus en Georges Schwedder. De twee Duitse stichters verkochten het bedrijf aan één van hun stafmedewerkers, Achilles de Brito. Onder zijn deskundige leiding bloeide het bedrijf en werd het de beste zeepfabriek ter wereld. Al spoedig kwamen beroemde parfum- en modehuizen uit Frankrijk, Engeland en Spanje naar Porto om hun zepen door Claus Porto te laten vervaardigen. De fabriek is nog steeds een familiebedrijf.

Bunzlau Castle

Bunzlau Castle

Het maken van gebruiksvoorwerpen van aardewerk ontstond als volkskunst in het toenmalige Duitse grensplaatsje Bunzlau en dateert al uit de Middeleeuwen. Tegenwoordig behoort dit stadje tot Polen, vlakbij de Duitse en Tsjechische grens en heet Boleslawiec.

Het aardewerk bestond uit kruiken en tafelgerei versierd met reliëf, welke aangebracht werd met witte klei. In dezelfde periode begon men te experimenteren met gekleurd glazuur, sponstechniekenen verschillende decoraties. Het aardwerk was erg gewild en vond daardoor zijn weg door heel Europa en mocht zelfs aan het hof van enkele koningen prijken.

Tegen het eind van de 19de eeuw startte de overheid van Polen een Keramische Vakschool om de ontwikkeling van deze kunst te stimuleren.

Aan het begin van de 20de eeuw werd "Pauwenoog" het herkenbare decor van het servies, zoals het nu nog steeds in de regio van Boleslawiec wordt gemaakt. In de twintiger jaren van de vorige eeuw werden nog meer kleurrijke decoren toegevoegd.

Ceramika Artystyczna werd opgericht in 1950 en was een voortzetting van de voormalige fabriek "Paul und Sohn". Het is een bedrijf waar zeer bevlogen mensen traditioneel aardewerk met de inmiddels wereldbekende patronen vervaardigen.

De vele motieven, zoals bijvoorbeeld de stippen, rondjes, pauwenoog, maar ook alle andere patronen worden met de hand gedecoreerd. Elk product wordt voorzien van de initialen van de kunstenaar. Door de enorme verscheidenheid aan vormen en decoren past het servies in nagenoeg ieder interieur, van design tot landelijk of klassiek.

 

Door het gebruik van nieuwe materialen en technieken blijft de fabriek vernieuwend bezig en met de tijd meegroeien. Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van ecologisch glazuur en van milieuvriendelijke verf die een verlaagd gehalte cadnium of lood bevat. Het aardewerk wordt gebakken op een temperatuur van 1300 graden Celsius. Het is daardoor zeer stoot- en breekvast.

 

Tegenwoordig bepalen ontwerpers en kunstenaars die zijn opgeleid aan de Academie voor Fijne Kunst in Wroclaw het gezicht van het Bunzlau Castle aardewerk. Het serviesgoed is vooral bekend om zijn mokken en theepotten. Inmiddels is er een grote collectie voorhanden met borden, ovenschalen, bakvormen en niet te vergeten voorraadpotten en mooie dekschalen. Kortom teveel om op te noemen.

 

Op de site http://nl.bunzlaucastle.com/ staan de diverse producten en decors vermeld. Bovendien geeft de site een prima beeld van de vele mogelijkheden die het servies biedt.

Wajos likeuren

Wajos likeuren

Wajos Likeuren zijn heerlijk! Geselecteerde vruchten- en notenmagie van het seizoen vormen de smaken van deze ingenieuze likeuren.

 

Marula likeur 

De Marulaboom groeit vooral in de warme vorstvrije regionen van Afrika. De boom kan 18 meter hoog worden. De vruchten van de boom, die tot twee ton vruchten kan leveren, hebben nog het meest weg van pruimen. De vruchten zijn lichtgeel van kleur. Het vitamine C gehalte van de vrucht, ligt vier keer hoger dan dit van een sinaasappel.

Deze vrucht is de basis van deze overheerlijke exotische likeur.

 

Amandel kersen likeur

Een likeur met de volle aroma van de Amareenkers, afgerond met de heerlijke smaak van amandel. Een unieke combinatie om puur van te genieten.

 

Vanille bitterkoekjes likeur

Wie kent niet de overheerlijke smaak van bitterkoekjes in combinatie met vanille?

Deze likeur is ook ideaal  te gebruiken bij desserts, zoals ijs en pudding. 

  

Cappuccino likeur

Lekker voor over een dessert of gewoon tussendoor.

Sterke aroma's die bekend zijn van een Cappuccino.

Probeer deze likeur ook eens met ijsklontjes, een ware tractatie!

 

Chocolade chililikeur

Voor de echte chocoholics!

Koffie en chocola, GENIETEN.  

 

Limoncello roomlikeur

Zoet van smaak, met een klein zuurtje van de limoen.

 

Champagne truffelroomlikeur

De topper van het Wajos assortiment is de Cahmpagne truffelroomlikeur.

Deze heeft een zachte roomsmaak, afgerond met Marc de Champagne en truffelaroma's.

 

 

Theo van Woerkom

Theo van Woerkom

Theo van Woerkom's confituren is een ambachtelijke jammakerij in het hart van de Betuwe die volgens oud familie recept, al meer dan 130 jaar, confituren bereidt. Zij onderscheiden zich door handmatige bereidingswijze, het koken in open ketels en door het gebruik te maken van uitsluitend de beste grondstoffen zonder kunstmatige toevoegingen.

Al tijdens het aankopen van het fruit vindt er een zorgvuldige kwaliteitsselectie plaats. Alleen de beste volrijpe fruitsoorten komen in aanmerking voor het bereiden van de confituren.

Zo worden er gedurende het seizoen de fruitsoorten uit de streek verwerkt. Voor de verdere bereiding wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van uitsluitend de puurste grondstoffen als fijne kristalsuiker, vruchtenpectine en citroensap. Er worden absoluut geen glucose, conserveringsmiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen aan toegevoegd. 

Het assortiment bestaat uit confituren, fruitbeleg zonder toegevoegde suiker, marmelades, vruchtenstropen en vruchtensauzen aangeboden in de nostalgische weckpotten.  

Treasure Tea

Treasure Tea

Treasure Tea Company B.V. werd opgericht in 1949 door een telg uit een bekend geslacht van koffie-, thee- en tabakshandelaren. Een geslacht van keurmeesters, met een door ervaring gescherpt "zesde zintuig" voor de beste importkwaliteit.

Treasure Tea selecteert dan ook de fijnste theesoorten over de gehele wereld en stelt met grootste zorg de eigen melanges samen. Daarmee is een constante kwaliteit van het assortiment gegarandeerd.

Treasure Tea is dus al meer dan 50 jaar leverancier van kwaliteitstheeën. In onze proefkamer in Bleiswijk worden geselecteerde theesoorten zorgvuldig beoordeeld op smaak, geur en kleur. Zo maken wij aan de hand van de ons toegezonden monsters een keuze, waarna we alleen de beste partijen kopen. Op de theeveilingen van Calcutta en Cochin (India), Colombo (Sri Lanka), Jakarta (Indonesie) en Nairobi (Kenia). Maar ook rechtstreeks van de plantages in diverse theeproducerende landen.

 

Wij hebben nagenoeg 15 soorten in het assortiment waar onder;

 

- Earl Grey

- Pink Lady

- Assam broken orange pekoe

- Lemon grass

- Rooibos

- Rooibos met gebrande amandel

- Rooibos met kruiden

- Sencha groene thee

- Carribean Love dream

- Pruimen kaneel

- Pepermunt

 

 

IHR

IHR

IHR (Ideal Home Range) produceert een breed assortiment van prachtige kwaliteitsservetten. Voor elk jaargetijde zijn er bijpassende designs.

Smaakgeheimen

Smaakgeheimen

Het begon allemaal in restaurant De Zoete Inval, midden op de Bourgondische markt van het Brabants dorpje Eersel. In 1998 is daar in de keuken de Kempische dressing en kruidenmix tot stand gekomen. De Cartierheide met haar geweldige paarse gloed was voor restauranteigenaren Adrie en Miriam van der Loo een inspiratiebrfon.

 

Chef-kok Miriam had schriften vol recepten, in de kantlijn werd het commentaar van de gasten geschreven. op deze manier onstonden in de loop der jaren verschillende recepturen.

 

Nooit werden er advertenties geplaatst, de mensen kwamen gewoon met lege bakjes naar het restaurant en gingen met Kempische dressing, kruiden, pesto, tapenades, chutneys, kassdippers en andere producten naar huis, zodat er thuis ook gekookt kon worden met de trucs van het restaurant.

 

De smaakmakers waren zo geliefd dat Miriam en Adrie op het idee kwamen om ze in consumentenverpakkingenuit te brengen, onder de naam Smaakgeheimen.

 

De recepturen zijn verfijnd door onder andere Neerlands enige smaakprofessor Peter Klosse en meester-kok Riny van den Oord. Deze samenwerking leidde tot een geweldig verkoopkanaal, zeker niet onbelangrijk voor een streekproduct! Voor het etiketteren van de potjes wordt Smaakgeheimen ondersteund door een sociale werkplaats in Bladel.

 

Alle Smaakgeheimen zijn met 100% natuurlijke producten bereid. Onnatuurlijke geur-, kleur-, en smaakstoffen komen in het woordenboek van Smaakgeheimen niet voor en toch hebben alle producten een houdbaarheidsdatum van 18 maanden. De artikelen worden op een natuurlijke basis geconserveerd met onder andere kruiden. Hoe? Dat is het geheim van de chef-kok!

Jeanne D'arc Living

Jeanne D'arc Living

Jeanne d'Arc Living is een mooi Deens merk. Het is ontstaan uit een samenwerking  tussen Lonnie en Vivian, twee Deense vrouwen die van hun hobby hun werk hebben gemaakt. Ze schreven voor Lifestyle magazines en een aantal boeken over tuin- en woninginrichting. Sinds 2007 brengen ze een prachtige collectie woonaccessoires, textiel en kleinmeubelen op de markt. 

 

Sinds januari 2009 heeft Jeanne d'Arc Living een eigen tijdschrift, wat ook in het Nederlands wordt uitgebracht.

 

Laat je inspireren door Jeanne d'Arc Living d.m.v. de afbeeldingen onder het kopje foto's

Greenleaf

Greenleaf

Greenleaf is een Amerikaans bedrijf dat in 1975 is gestart als kwekerij van bloemen en planten. Jarenlange ervaring in die branche, heeft geleerd om de geuren die bloemen en planten verspreiden, te waarderen.

Greenleaf streeft er naar om de pure geur en sfeer van bloemen en planten, in combinatie met heerlijke kruiden, bij u thuis tot zijn recht te laten komen. Gemaakt van natuurlijke producten, hebben zij een groot aantal aan verrassende combinaties samengesteld, die ongetwijfeld de sfeer in uw huis of zelfs auto zullen vergroten.

Heerlijke frisse geuren die doen denken aan een beginnend voorjaar, tot warme prikkelende geuren die herinneringen oproepen van een gezellige wintertijd.

Oók na ruim 30 jaar ervaring is Greenleaf nog steeds bezig om nieuwe geurlijnen te ontwikkelen.

Pip Home studio

Pip Home studio

PIP is geboren in een klein dorpje aan de zee en is de jongste telg in de familie. Ze heeft drie oudere broers en een parkiet, eigenlijk een agapornis ook wel "lovebird" genoemd. De parkiet heet Tjommy en kan zijn eigen naam zeggen. Tjommy zit altijd op haar hoofd of schouder en gaat overal mee naar toe. Haar eigenlijke naam is Catharina, maar iedereen kent haar als PIP. PIP was het eerste woord dat zij ooit sprak en haar broers begonnen haar zo te noemen. Snel daarna volgde de rest van de familie en tegenwoordig weet men niet beter dan dat ze PIP heet.

 

Nadat zij afstudeerde aan de Academie van Schone Kunsten kocht zij een oud, vervallen Victoriaans huis aan de rand van de stad. Het huis was verveloos, de tuin een wildernis, maar PIP was op slag verliefd toen zij het zag. Heet meest bijzondere vond zij het intense noorderlicht dat het huis verlichtte als de zon scheen en haar deed herinneren aan het dorp waar zij geboren was.

 

PIP creëerde haar studio op de zolder van haar huis en noemde het PIP studio.

 

PIP ontwerpt producten die ze zou willen kopen als zij ze kon vinden, hetgeen meestal niet het geval is. Haar visie op ontwerpen van haar hand is eigenlijk heel eenvoudig, praktisch en recht doorzee; "als ik een prouduct maak, moet het zo goed zijn dat ik het zelf zou willen houden, of wanneer ik het aan een vriend of familielid schenk, het een stukje blijdschap en  vreugde geeft. Als deze emotie er niet is, kan het geen echt PIP product zijn".

 

Alle producten van PIP moeten aan haar motto voldoen;

 

"Happy products for Happy People"

 

PIP haalt haar inspiratie uit alledaagse gebeurtenissen, die heel gewoon lijken, maar wanneer ze op de keper beschouwd worden, eigenlijk van een bijzondere schoonheid zijn.

 

Wij hebben de collectie servies met tafelkleden, lopers en servetten voor de compleet gedekte tafel en de serie "home deco" kussens in ons assortiment.

 

Edwin Jagger

Edwin Jagger

Edwin Jagger ìs gevestigd in Sheffield, Engeland, de bakermat van de Engelse messen industrie. Een plaats waar ze het oude ambacht van fijnmetaalbewerken nog echt verstaan. Alle producten van Edwin Jagger zijn handgemaakt en van de fijnste materialen. Alle metalen delen zijn vervaardigd uit massief brons, verchroomd of vernikkeld en daarna 50 uur gepolijst. De producten hebben de kwaliteit en het design passend bij uw mooie badkamer. Op de messenhouders passen over het algemeen Gillette Mach3 mesjes. De scheerkwasten zijn gemaakt van puur dassenhaar. Het dassenhaar is een gecertificeerd bijproduct van de Chinese voedselindustrie en de dassen worden diervriendelijk gehouden. Dit alles wordt door Hr. Jagger persoonlijk gecontroleerd.

Het resultaat van deze ambachtelijke productie ziet u in onze winkel in de vorm van werkelijk prachtige scheerattributen.

Kiooms salade dressings

Kiooms salade dressings

Kiooms Salad Dressing maakt mooie culinaire dressings. Daarnaast produceert zij culinaire oliën en een gravlak dille saus. Het bedrijf is in 1995 opgezet en bevindt zich in Amstelveen. Hier worden de dressings samengesteld. Alle processen in het bedrijf, vanaf het mengen van de dressings tot het afvullen en etiketteren van de flesjes, worden handmatig gedaan.

Geen van de producten bevat conserveermiddelen of verdikkingsmiddelen en op de groene mosterddressing na bevatten de producten geen kleurstoffen. In de groene mosterd, die de basis vormt voor de mosterddressing, zit een groene kleurstof.

 

Voor recepten en ander nieuws omtrent deze dressing kijk op:

http://www.kiooms.nl/

 

Mosterdressing
Deze veel gebruikte dressing ontleent zijn smaak en structuur aan de groene honingmosterd. Een dressing waarvan de toepassing niet alleen tot salades beperkt blijft, maar die zich door zijn evenwichtige smaak ook uitstekend laat combineren met andere gerechten.

 

Knoflookdressing
Een frisse dressing die zijn pittige smaak dankt aan een vleugje knoflook. Door deze combinatie is dit een dressing die iedere dag gebruikt kan worden. De smaak verveelt eigenlijk nooit. Twee veel gestelde vragen over deze dressing zijn: Ga je door deze dressing erg naar knoflook ruiken? en is de dressing bedorven want ik zie allemaal vlokken tussen de olie en de azijn? Het antwoord op de eerste vraag is nee, de hoeveelheid knoflook in de dressing is zo klein dat je niet met een knoflooklucht blijft zitten. De vlokkerige structuur die soms te zien is in de dressing ontstaat door een reactie tussen de knoflook, de olie en de azijn op het vlak waar de olie en de azijn bij elkaar komen.

 

Rodewijndressing
In de rodewijndressing zit een goede rode wijn die prominent aanwezig is. De rode wijn meldt zich als alle rode wijnen. Rond op de tong en een beetje wrang tegen het gehemelte. Een dressing die het goed doet in combinatie met tomaten en donkere slasoorten.

 

Wittewijndressing
De wittewijnazijndressing is een zomerse dressing met een plezierig aroma dat afkomstig is van de wittewijnazijn. Zolang deze dressing in de fles zit is het geen mooie dressing om te zien. Eenmaal uit de fles is het een elegante dressing met een plezierige geur, die haar sporen in de vorm van mosterdkorrels achterlaat op de slablaadjes. Genieten dus!

 

Blauwe Kaasdressing
In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit een zachte dressing. De blauwe kaas geeft aan deze dressing een lichte kaasgeur en een ietwat kaasaroma. Deze dressing verandert in de loop van de tijd iets van kleur. Vlak nadat ze gemaakt is, is ze lichtgrijs. Na verloop van tijd verschijnt er een lichtbruine waas over het grijs. Dat staat niet zo mooi, maar de smaak blijft fantastisch.

 

Gravlak Dille Saus
Een ietwat zoetige mosterdsaus, naar Noors model, die een verrukkelijke begeleider is van vis en dan met name zalm. Deze saus doet het echter ook goed in combinatie met komkommer of artisjokken.